En gång är ingen gång.

Men nu hände det. Ett inlägg lades ut halvfärdigt för att sen försvinna.

För mig handlar inte dessa ord om pengar men kan i nuläget förstå en äkta bloggare.
VADFANHÄNDEMEDMITTINLÄGG???

Nya tag.

/Haua

Tandläkaren.

Efter all ledighet och kortveckor som varit så känns det som sju svåra år att jobba en HEL vecka. Dessutom är det miljarders darag till påsk då nästa ledighet infaller. Jag är i januari och börjar räkna på mina fingrar hur jag ska få ihop min tid. Min fritid.

För två och ett halvt år sökte jag en tid hos folktandvården här i stan. Ville ju byta bort kalmarkärringen som lurade mig på pengar.
Idag fick jag en tid. Det finns köer och det finns köer och detta var en kö värd att stå i.
Psyket gillar inte tandläkaren, doften, kostnaden och smärtan.
När jag väl är där är det ju ingenting. Hallå, jag har haft 7 olika tandställningar, dragit ut 8 tänder och varit på åtskilliga kontoller.
Man vänjer sig aldrig.

Jag träffade Malin och Ann på folktandvården. Snälla, trevliga och BILLIGA. Fina tänder hade jag, fick beröm för borstningen och behöver bara komma vartannat år. Dock hade jag ett hål i en visdomstand som ska lagas och det kan jag ta. Jag hade accepterat 5 hål. Nu har jag en fot inne på åtråvärda folktandvården, folk blir nekade tillträde för det är fullt.
Ska även teckna försäkringen (det var den jag ville åt från början) som gör att man betalar en fast summa och dår ingår ALLT utom tandblekning. Så skulle jag trillar i trappan ner till tvättsugan för att den är isig och slå ut en tand eller flera så kostar det mig fortfarande 68 kr i månaden även om jag skaffar löständer.
Bra deal.

Tandläkaren i Kalmar som lurade mig på pengar försökte även lura min kollega. Jag varnade honom, han stod på sig och fick henne att erkänna att hon hade fläskat på räkningen helt obefogat. Ha! Han behövde bara betala det ursprungliga priset som de kom överrens om från början. Så ska det vara!

Kommer hem lite smått upprymd från mina nya vänner och hittar en panikslagen fågel i trapphuset. Suck, stackare tänker jag och ska släppa ut den på taket.
Går in och hämtar mina nycklar, låser upp till taket men fågel är väck. Tänkte en sekund att jag var för sent ute, den dog nog för det där lilla hjärtat kollapsade. För inte flög den väl neråt och tänkte att utgången är nog där?

Inne i lägenheten är det fågeljakt. Två glada katter tycker nog att de har världens bästa matte som serverar levande byten. Deras instinkter maxas och det känns som en tecknad film. Tills slut blir Bella rädd för den flaxiga fågeln och gömmer sig. Leia som inte ens kan äta kattmat normalt sitter bara och följder fågeln runt runt så hon blir snurrig. Jag lyckas få ut den genom ett fönster till slut och väl ute verkar det som om vingarna inte bär så trött är stackarn.
Det hinner hända mycket en förmiddag.


Två usla fågeljägare. Man ser hur dom skäms.

/Haua


(.)(.)

Hoho! (rubriken är uggleögon)

Det är nytt år!

Nyåret spenderades på STRAND Borgholm. Ångrar mig inte en sekund att jag åkte dit trots att många var äkta gnälliga Åskarshamnare och sa : Sååå triiiist, bara Stanare dääääär.
Det var det kanske men jag, Vevve, Sisstha och Erri hade kul i alla fall.
Upplevelsen stället gav var: Shit, detta är eliten från Oskarshamn. Där satt alla dockorna med sina pumpade pojkvänner med snekammade benor och fräsiga kostymer.
Då blir jag direkt blek. Jag trivs egentligen inte i sådan sammanhang.
Bobban sa snällt idag att det är ju det jag gör. Inte i psyke och själ.

Nog om det. Klart att alla är granna på nyårsafton! Vi var ap-snugga!

Vevve och jag hade bästa rummet enligt den trötte mannen som jobbade 24-timmars pass. Han den stackaren hade hand om incheckning, servering, reception hela natten och sen utcheckning. Hoppas han fick bra betalt tänkte jag när han tittade på mig smått vindögt.



Natten gick fort, jagade försvunna saker och till slut jagade John Blund mig.



Dessa skor är efterlysta. Kanske inte saknade men det ger ingen sinnesro att inte veta vart det blev av dom. Även om de inte är mina smärtar det så fort ett par skor vandrar iväg för att aldrig återvända.



Nyåret var summa kardemumma skitbra. Awesome mat (som var varm) fint rum, skön säng, trevligt sällskap och no worries.
En gång till!
Ja, sa min granne som höll i det hela. Det blir nog en gång till. Tips till er som inte vill sitta hemma och äta fläskfile och potatisgratäng nästa gång. Inget fel med det, been there done that. Men ändå.

Nu ska jag glida över i lite annat som hänt. I ett annat inlägg.

/Haua

RSS 2.0