R.I.P

Igår somnade farmor in....omgiven av massa människor. Sina barn och barnbarn och en sköterska som är helt underbar som människa och som var väldigt delaktig under mammas sjukdomstid.
Jag är självklart jättelessen, men hon blev 91 år. Helt naturligt att somna in efter ett sånt långt liv. Farmor har levt 35 år utan farfar också....det var dags.
Nu blir det begravning igen och jag hoppas att jag inte får panik över synen i kyrkan, kistan, blommorna och stämningen.
Det får gå.

Hade tänkt umgås med Ida, en helkväll sådär men man blir lite ur balans när sånt här händer och mitt huvud håller på att gå i bitar av spänningshuvudvärken som kommer med en gång.
Ska ta en liten fik på måndag i alla fall och planera in en ny helg förhoppningsvis.

I fredags fick vi priset vi vann för bästa utklädnad under brännbollsturneringen i somras. En helkväll på JC med mat och jeansprovning och jeanshistoria mm. Kan rekomendera detta, vi invigde detta evenemang kan man säga och det var riktigt lyckat. Boka! Vinet flödar och personalen är kanontrevlig.

Pernilla från Nybro var här en sväng idag. Alltid lika trevligt, dock var hon utan man och barn men jag förstår att man vill vara lite för sig själv ibland också. Nästa gång blir det en sväng till Nybban ;)

stör mig på att framförhållningen vad det gäller tvättstugan är noll. Jag har ett aggresivt tvättberg som snart anfaller mig, det ska jag döda på tisdag. Suck.


/Haua

Paus.

Idag känns det att jag har börjat leva igen. Att slippa gå upp vid fem på morgonen gör så mycket.

Kanske skulle kommentera mitt förra inlägg.
Det var länge sen jag hade en sån hemsk dag som då. Det började på jobbet då jag upptäckte att jag hade gjort ett stort misstag. Kan inte förklara mer än så och världen går verkligen inte under för detta men jag har såna megakrav på mig själv och blir så jävla le på mig själv rent ut sagt. Kallar mig själv idiot varannan minut och kan inte sova pga det. Jag måste lära mig släppa vissa saker men det går inte.
Stressade hem från jobbet med mitt misstag i bakhuvudet, slängde av alla jag samåkte med typ i farten, kutade upp i lägenheten och bytte till ridkläder.
Väl på ridskolan fick jag en stor lufs till häst som skulle sadlas och donas med. Den ville INTE lyfta hovarna tex och där las ribban för vems som bestämmer.
Tänkte att denna kuse är en liten slökorv men icke. Sprang runt med mig i ridhuset, skulle vara snabbast och först och absolut inte göra som jag ville....typ sakta ner. Missade alla volter, höll på att trilla av, ja herregud vilken njutning det var för publiken. Stackars häst, jag var helt okoncentrerad.
Åkte hem helt tjutfärdig för alla misslyckanden och en enorm trötthet och kom och tänka på farmor som inte alls är pigg längre. Hon är gammal, visst men jag är så ärrad efter mammas sjukdom och bortgång så att se farmor ligga i sängen påminnde om mammas sista tid så jag höll på att bryta ihop.
Samma tops för att badda munnen, samma känsla i rummet...fast mer acceptabelt.
Farmor har levt i 35 år utan farfar, hoppas dom ses snart.

Nu är jag lite skiftledig...därav rubriken. paus. Hinna ifatt med allt som vardagen innebär, träffa kompisar, gå på stan, handla, städa och jaga katterna.

Har en hel lista på saker jag ska göra, folk jag ska ringa osv. Lite, men bara lite så saknar jag den vanliga dagtiden. Och min bilpool såklart.

Har inte mer att skriva nu för jag har varit på jobbet ca 13 timmar per dag och inte hunnit med nånting annat. Typ livet.

/Haua

...

fy,fan.för,denna,dag.

fråga.inte.

haua

Weekend i Malmö.

Jahopp, då var man hemma igen efter en wonderful helg i södra Sverige.
Har hunnit med en hel del och även sovit som aldrig förr. Lyckades vända tillbaka dygnet med en gång men sen hade jag ju varit uppe över ett dygn när jag väl fick somna in på torsdagskvällen.

Syster och jag bodde hos en av våra kära kusiner, en hurtigbulle som går morgonpromenad fast hon har sovmorgon och som tar hand om en på ett alldeles utomordentligt sätt. Frukost framdukad, kartor ritade, sängen bäddad och allmän gästfrihet. Tack Lisa!

Har sprungit en hel del på stan och gjort en del fynd....lämnade dock tillbaka ett par jeans precis innan vi skulle åka hem för jag fick ångest. Och nu saknar jag dom inte så det var nog rätt.
Lite annat smått och gott blev det också, roligt att se lite andra affärer.

På lördagen joinade syrran och jag ett litet performance på gustav adolfs torg. En protest mot kvinnovåld samtidigt som det var ett konstverk. Konstnären heter Elin Lundgren, en skitskojig och schysst människa.
Vi samlades på lördagsförmiddagen i hennes studio. Det var emme och jag och 98 esteter. Kommer inte ihåg malmö som en sån estetstad?
Alla hade dreads, tjocka glasögon, bylsiga kläder med roliga mönster och så var dom veganer/vegeterianer. Men det är sköna människor, så jordnära och okomplicerade utan baktankar.
Vi hade tagit med oss gårdagens middag som var raggmunk med FLÄSK. Jag insåg tidigt hur jobbigt det skulle bli att värma denna mat i en lokal full av kötthatare! Övervägde ett tag att strunta i det av respekt och istället ta en macka med veganpasta på men emme fnös och sa att jag var en tönt, hon skulle minsann äta!
Jag smög in maten i mickron men fläsket började ju smälla ganska snabbt och det stank död. Sen tog vi maten och smög ut på gården till en lastbrygga. Där åt vi som de syndare vi är.
Frågade en trevlig tjej om hon skulle bli arg för fläsket, -nja, det är ju omoraliskt men men.....

Kolla länken nedan för att få en glimt av verket!

http://playrapport.se/video/1275404

Det är bara jag som hittar på såna här saker.....jag veet. Men det är en krydda i livet.

Nu väntar jobb igen....långa dagar. Sen helg igen.

Tack kusinerna för denna helgen!

/Haua

Hellre ett finger än ett arsle.....

På kort tid har mitt själförtroende vad det gäller bilkörning sjunkit drastiskt. Typ i takt med börsen.
En helt vanlig dag var jag ute och körde i min jeep, vackert väder, stereon fungerade och bensinen skulle räcka vart jag än ville fara i kommunen.
Kommer vid McD och ska köra upp på E22:an mot v-vik. Detta är inget svårt alls för filerna går ihop så smidigt så jag behöver inte stanna utan bara go whit the flow.
Det kommer en svart vovlvojävel och kör i bra fart men saktar in och lägger sig snett bakom mig....tutar och lever fan.
Men kör om mig!! Det är ju tvåfiligt!
Näe, kör om efter 200 meter och ge mig fingret! Inte så lite heller...ligga jämsides i flera sekunder och visa hat, tack!  För vad? Vad har jag gjort?
Idiot!

E22:an en skön eftermiddag på väg hem från jobbet...alla vill hem. Mycket folk på vägen och varför stressa förbi alla med en bil som har noll hästkrafter?
Det är trångt och ingen håller avstånden MEN jag kör i samma takt som alla andra. LOVAR!
Mitt i en het debatt i bilen så blir jag omkörd av en hel del bilar, bl a en Elajominibuss. I denna buss sitter flertalet personer som stört sig på min snigelfart. Men hallå? Jag körde lika sakta som alla andra.
Mitt straff är en hårig röv i rutan lagom tills dom kör om mig. Lyckligvis missar jag detta men mina passagerare ser det.
Jag tvilvlar fortfarande på mooningen men den skyldige har tydligen erkänt.
My god, ska jag lämna in mitt kort kanske?

Farmöver kommer jag jobba en del natt, fint som snus. Sova på dagarna borde funka i den nya sängen.

Varför har alla pensionärer samma färgskala på sina kläder? Pastell, puderrosa och ecco?
Icke att förglömma, håret ska läggas på spolar också.
Sen ska man har förkläde när man lagar mat.
Sen gillar dom fikon, magen kommer igång då.

Idag när jag var och handlade erbjöd jag 2 kr till dam som var före mig för det fattades pengar.
-Jag har lagt iii, snäste hon till mig. Otrevliga tant 60+. Förlåt att man erbjöd sig. Hon hade säkert 2 kr i veckopeng när hon var 18 år och trodde jag skojade när jag skulle ge henne dom. Man skojar inte om 2 spänn! Värdefullt!!

igår hämtade jag en laddning med kläder från H&M och blev så jäkla besviken....på allt. En tröja ska jag behålla och den luddar ner allt jag tittar på typ. suck.

/Haua

RSS 2.0