Vad gjorde ni efter jobbet?

Jag åkte ut till mitt levebröd och sög lite timmar som det så fint heter bara för att man jobbar övertid.

Igår fick jag ett samtal som gällde flygplan. Inte brandspan utan bara flyga för skoj skull. Jag antog erbjudandet!

Idag är det perfekt flygväder, sol och ingen vind.

Först hade vi lite genomgång, vad alla spakar och knappar är till, vad man ska hålla koll på. Redan här kände jag att jag kommer nog bara passa som passagerare.


Så här ser skärgården ut en dag som denna!

Jag fick flyga med en pedagogisk man vid namn Peter. Han lät mig ta spakarna och sen styrde jag planet alldeles själv (hans händer var knäppta i bön) över hela stan fram och tillbaka. Kanske skönast att alla inte visste det?

Nästa gång jag sitter i ett paln kommer vara i samband med brandspaningsuppdraget jag håller på med. Sist vi hade kurs kom tidningen dit och tog kort och intervjuade oss. Jag är ju ensam tjej och ett lätt offer. Lasse sa att det var kört för mig....jodå, reportern kom fram till mig och började fråga saker.
Jag FIXAR inte media. Media älskar mig för jag blir nervös och pladdrar på.
Dagarna gick och inget reportage kom. Men sen...

EN HELSIDA! Det är bara Håkan Juholt och jag som har denna storlek på bild i tidningen. Sen denna dag har jag fått massa kommentarer och frågor. Lite roligt att folk läser tidningen noga.
En farbror från flygklubben kom fram och tog i hand och sa att det var ett bra reportage och att han gillade det jag hade sagt. Phew! Jag vet ju inte vad jag sa, han skrev ju så pennan glödde...

Nu blir det rajraj och lingonkött.

/Haua


Bus på väg till jobbet.

I helgen jobbade Janus och jag natt. 12,5 timme fredag och 12,5 timme lördag. Vi satt och spekulerade hur fulla folk var, hur bakfulla folk skulle bli medans vi tjänade flis. Vi åt pizza och jag åt chips och drack läsk. Festligt värre.

På väg till jobbet tog vi upp en liftare. Kul ju! Man ser dom ju aldrig nu för tiden. Det är intressanta människor i mina ögon och jag tillhör ju den naiva sidan där inga onda människor finns.

Han hoppade in där bak med sin ryggsäck där han hade filt och liggunderlag och säkert lite mat. Han hade varit i Ljungby och hjälpt sin pappa att fixa hemtjänst och betalat räkningar.
Han skulle till Misterhults vägskäl.

Han var inte ond nånstans. Bara genomsnäll och krav lös och nöjd och nyfiken på livet. En van liftare som tagit sig både till Uppsala och Malmö på liftvis.
En gång sov han under ett släp på en mack efter att ha liftat i 6 timmar utan att komma en meter. På morgonen gick han in på macken och köpte ett äpple och fick lift av en av kunderna där inne.

Herregud vad bekväm man är här i livet. En sådan person har man mycket att lära av... han tipsade bland annat om att alltid ha med sig en kartongbit och tuschpenna så man kunde skriva vart man skulle. Och matsäck!
Sen är vissa dagar bättre liftdagar än andra...

Vi släppte av honom i Fårbo. När jag sa "ha det bra" sa han -Dito.

Jag tror han hette Jens men vi frågade aldrig. Eller Jakob.

Hoppas han kom hem!

(fast Misterhult ska det stå)

/Haua


Tips!



En väldigt bra bok!

Inte en buttplug utan en god parfym. Tips från Bysse!

Ta ALDRIG emot såna här på en kinarestaurang. Vet inte vad det är, det ska ge lycka på nåt vis. Jag blev magsjuk. Eller kanske det beror på att jag tvingade Matilda att sätta den ena på sitt glasöga, hon tappade den i backen flera gånger. Det blev nog "bad luck" för jag fick ont i magen...

/Haua


Ropa inte hej!

Nä, Dr Pan och jag är inte färdiga med varandra.

När jag läste brevet igår slutade jag läsa efter summan. FORTSÄTTER man att läsa visar det sig att Dr pan har en självrisk på 2900 kr vilket innebär att han och jag SKA KOMMA ÖVERRENS om en ersättning. Ska jag ringa honom och tigga pengar eller?

Läs hela brevet innan segertåget ger sig av så slipper man skämmas.

Nu ska jag överklaga. Helt plötsligt var 6 veckors lidande värt mer än summan de erbjöd vilket i slutändan kommer bli NOLL.

/Haua

Final!

Senast igår funderade jag på mitt projekt och bråk med Dr Pan i Uppsala. Hur ligger jag till Fru Jill?

Idag är jag ledig, ska jobba några nätter. Idag skulle jag ringa och stämma av lite.

Idag kommer domen på hallmattan.

Hanna - Dr Pan 2-0

Jag får 2560 kr för blodförgiftningen jag drog på mig för 14 månader sen.

Jag vann.

Hade jag fått 100 kr hade jag ändå vunnit.

Må hända att Sverige jobbar långsamt i allt men det kan lösa sig! Lätt att säga till någon som är jättesjuk, jag orkade, jag är frisk. Men dom som inte orkar borde få hjälp att orka.
Man har rätt till vissa saker här i samhället och ska framför allt inte finna oss i allt vi utsätts för.

Nu vet ni, nu vet jag. Mucka inte med mig!


2560 kr arm.

/Haua

RSS 2.0