Just nu!

Annandagssyssla. Hockey bakom nät med bakfull kollega och vinsugna tjejtjusare....


Jag har ju flytet.

Nu har jag cirka gurka 10 telefonnummer och kanske behöver jag inte fler?
Tack alla som messat!

Sen Vietnam har jag varit upp och ner och ut och in i kroppen. De senaste dagarna kom det som komma skulle. Julförkylningen de luxe.
Jag knarkar nässpray och tabletter för att INTE hamna i höstens misär med bihålorna.
Heja mig!
Det är sig likt humörsmässigt. Allt känns så tråkigt i detta tillstånd och för att peppa mig får jag tänka allt möjligt sjukt som kunde varit värre.
En helt vanlig förkylning ska väl grinchen klara av.

Jag har lycktas sätta upp lite stjärnor och tomtar trots att ingen kommer i år. Men vad gör man inte för katterna och mig själv såklart. Jul är mys även om dom på jobbet tror att jag hatar julen bara för att jag inte julpyntade i november haha!

Senaste på fronten förresten. Jag har blivit god man. Helt frivilligt ska jag hjälpa en person med sin ekonomi som inte riktigt har koll på kulorna.
Spännande uppdrag!

Och en sista sak att fundera på. Ska jag behålla min bil eller inte?

/Haua


ÖNSKELISTA!!!

På begäran kommer den då. Lika seriös som vanligt!
 
För en fröjdefull jul krävs:
 
En mascara som man målar sina ögonfransar med.
En plattång (åh, hanna önskar sig ALLTID maskiner till håret!) Den jag har är dålig och river mitt hår.
Bestick som jag kan använda i vardagen när jag äter lax helst fler än sex stycken.
Ett strykjärn som man kan platta till kläder med.
En dag på Liseberg med mina systrar i sommar utan ATMOSPHERE.
Överkast som man lägger på sängen.
Sänggavel som ska byggas enligt en mall jag har hemma. Hannas jufsgavel heter den, finns ej på IKEA.
Konsert med Mumford and son.
Rakare tår.
Klocka som håller koll på tiden från Michael Kors.
En vit jul
5 kg
Överraskning
 
 
Den kan komma att fyllas på allt eftersom jag kommer på mer saker jag saknar i vardagen. Sen får man väldigt gärna skänka pengar till bättre behövande.
 
Idag är inte dagen då jag ska skriva om sista dygnet i Vietkong. Det kommer när det kommer, kanske imorgon eller kanske jag träffar er alla och kan med gester och inlevelse berättta hur det är att vara på nakenmassage med diarrré. Lovar att alla inte fixar det.
 
Glöm inte att messa mig alla!
 
/Haua
 
 
 

Teknik är så jävla kul.

Jag lät mig påverkas av alla andra. Hetsas. Jag har uppdaterat min telefon efter alla dessa månader och vad händer? ALLT RADERAS! Allt sugs ur min telefon som om det inte är något värt!
Jag satt i köket och gungade på en stol och nynnade "det är inte sant" om och om igen precis som om allt skulle komma tillbaka till luren.
 
Nu finns inga nummer kvar, inga roliga sms, inga kort och inte en endaste app. Min bondgård i hayday gick alltså i graven igår och liksaså mitt hårda arbete i candyspelet.
 
Fatta I-landsproblemet gånger 1000. Jag ångrar mig något fatalt men det är inte att göra åt.
 
Så alla snälla, messa mig så slipper jag sitta som ett jon på eniro och leta nummer. 
 
/Haua

För kännedom!

Jag är hemma såklart men det vet väl alla vid det här laget.
Veckan har flutit på, kroppen har anpassat sig efter snö och minusgrader och jag har inte julpyntat eller köpt några julklappar än.

Vaknade med feber idag också, nu finns det ingen återvändo. Jag visste det på planet, 11 timmar instängda med bara sjuka människor. Förkylda alltså. Det fanns inte en chans att värja sig!

Snart kommer min önskelista och snart ska jag skriva om mitt sista dygn i Vietnam som innehöll både nakenmassage och skalpering.

/Haua

Godmorgon Vietnam.

Regnet verkar har hållit på ett tag. Asfalten är blöt, pölarna har bildats och solstolarna runt poolen är nakna utan sina madrasser.
Hur kan du göra så här vädergud? Ge oss mulet och regn sista dagen?
Idag finns det nog inget hopp om sol.

Hela vistelsen har vi störts av ett ljud på nätterna framförallt när allt annat är tyst. Det låter som en drake vrålar på lite håll. Eller sprutar eld typ.
Det kommer i intervaller dygnet runt och idag såg jag förklaringen. Vi bor vägg i vägg med ett maskinrum. Helt dolt bakom en dörr som ser ut som vår och vad det är till vet jag inte men då kan vi ju även förstå att andra inte hör detta som vi gjort.

Nu äter vi vietnamesisk frukost i regnet och ska väl fundera på dagen. Vad gör man?

Anna, du får njuta av inlägg nu. När jag kommer hem blir jag nog mitt vanliga duktiga dvs inga inlägg alls:)

Affe, vi har rest slaviskt efter väderlek och Mui ne ströks tidigt pga KASS långtidsprognos. Idag biter vi i det sura äpplet också.

Mia, in med barnbordet vid jul! Jag tar med fem stycken och dom gillar ris!

Janne, jag ska kolla i Saigon imorrn efter brallorna. Och vill du aldrig se mig mer? Ta kort på ryssarna vid frukost = döden. Tror jag.

/Haua


Vi firar lillördag!

Nu kan vi nästa räkna ner, snart bara ett dygn kvar i ryska huset.

Vädret är som det behagar men efter en svajig förmiddag så sken solen lite på oss i alla fall.
Imorgon ser det ILLA ut så detta var nog sista soldagen.
Först blev det stranden och sen poolen där nya ryskor dykt upp med stringbikini på kroppen.

Hela fredagen kommer vi tillbringa i Saigon. Sen börjar resan hem på fredag kväll och den är ju inte nådig men det behöver vi inte prata om.
Snart byts sand mot snö och idag funderade jag på hur kul det vore att dra igång en snökanon här bland vietnameserna. Inte för att de skulle frysa, de är ju påklädda så endast ögonen syns.

Nu blir det film och öl. Vi får ha lite bartömning så här på slutet.

/Haua


Yr luras men det tar ändå.

Inga utflykter idag, det var relax på schemat.

Jag är inne på min tredje bok nu, den är för lättläst och för bra så den räcker föga och de andra två har handlat om knark och just ryska mördare såklart.
Därför känns det som att vi sitter och äter frukost mitt i ryska maffian varje morgon. De är tjocka, rakade, tatuerade och pratar ibland lågmält med varandra som om de planerar nästa mord.
V kommer varje dag till frukostbordet och är arg för att ryssarna tränger sig vid kaffemaskinen. Idag stod hon och väntade och de kom från båda håll och skulle ta kaffe före men hon sträckte minsann fram koppen framför näsan på dom.
Varje dag är en strid. Och varje dag får man be om menyn på engelska istället för ryska...

Så var det vädret. Idag låg jag i solsolen i regnet och försökte övertala Veronica att "det tar ändå".
Jag smörjde inte ens in mig. Lyckligtvis sken solen på eftermiddagen men man blir ju hispig. I utvärderingen av detta land får jag stryka solsäkert. Man får inte bli besviken!

Emme, jag kan säkert ta hem några kids men säg till Mia då om dom ska va med på jul?

Janne, bra noterat om bananen i pappret! Helt rätt som du skrev och jag lite senare, de rev ut det ur nån skolbok. Ska hålla utkik efter brallorna i ho chi minh sen, har vi samma storlek tror du?

Bilderna är utsikten från hotellet, kvällens drink och en liten liten vovve som jag träffade igår...

/Haua


Nytt försök....

Nu ska vi se hur le man kan bli när allt man skrivit försvinner!
Aaaaaaaaaaahhh!!!

Bilderna verkar komma med men inte min memoar om dagen.

Kort och gott, vi åkte ut på landet och cyklade med guide givetvis annars hade vi aldrig hittat hem.

Veronica inledde dagen med durchfall men knep bra och det var nog den stenhårda sadelns förtjänst.
Vi hälsade på små barn som sjöng för oss när vi satt på deras minimöbler, nu snackar vi ljudnivå i betonghuset utan ljuddämpare. Jättesöta och jätteglada när vi skulle fota!

Kollade även in arbetsmarkaden det vill säga rispackarstället och nötskaleriet.
Man ska inte klaga på sitt jobb men det tror jag inte att de gjorde heller.

Bland flugor och höns smakade vi friterad banan och för att inte bränna våra turistfingrar rev de helt enkelt ut ett blad ur en skolbok och serverade bananen i. Gott var det!
Cyklade till ett vattenfall med kallt vatten enligt guiden, jag skulle lätt bada jämt om Sveriges vatten nådde den tempen nån gång.

Har sett djur i massor, känt lukter som inte går att beskriva. Allt från ladugård till kadaver och hälsat på alla nyfikna ute på landet som förmodligen såg oss som avatarer.
Turister är så ovanliga att jag inte fick cykla i bikiniöverdel för få riskerade vi att bli förföljda av män utan tänder som skulle bete sig. Uffa.
Dagen avslutades med inhemsk mat i massor. Det syntes inte att vi hade ätit nåt, så mycket var det. Guiden tittade bekymrat på oss när han såg alla rester.
Kanske fick nån av alla 7 hundar de hade ett skrovmål.

Ont om ryssar hela dagen och solen kom fram på eftermiddagen. Nu kör vi!

Affe, du slog rekord i kommentarer! Och såklart bor jag i mina flipflop, blåsorna ljuger inte.
Grattis till Dickie som lyckats lämna en kommentar även om jag undrar om han gjorde det på egen hand?:)

/Haua


2 mil på cykel, check!


Molnigt värre.

Efter två dagar med kanonväder kom det mulna tillbaka. Nu snackar vi mulet konstant. Cirka gurka en kvarts sol erbjöd denna dag.
Funderade på att åka till ett spa och testa lerbad men det blir läsning i tredje moseboken istället. Nä, läsning i den tredje boken jag har med mig. Nu måste jag hushålla med den tills vi åker hem. Tuff uppgift.

Imorgon ska vi ut och cykla på den vietnamesiska landsbygden, jodå. Förutom att vi kommer svetta av oss 3 kg var så är jag mest ängslig över höjden på cykelsadeln jag ska sitta på. Är rädd att jag kommer se ut som pappa när jag cyklar, sådär så man nästa slår sig själv i ansiktet med knäna.
Vi ska cykla 14 km, hoppas på ett möte med vattenbufflar!

Häromdagen kikade vi lite på, tja det var några torn som var tusen år gamla. Trevligt ställe om man bortser från ryssarna såklart. Folkslaget med noll respekt för någon annan.

Nu går dagarna riktigt fort här och jag har glömt hur kallt det är hemma. Och snö. Jag gillar snö. Det kommer nog se komiskt ut när vi kliver av tåget i Kalmar i tygskor och utan jacka. Brrr.

Föresten, har testat landets pina colada och de når inte upp till steakhouse i stan. Så ni vet.


/Haua


Happy advent!

Ikväll har vi firat in julen med alla vietnameser.
På vårt hotell har det arbetats febrilt varje dag med diverse juldekorationer, de har suttit i solen och byggt snöflingor och trasslat upp ljusslingor.
Igår fick vi ett meddelande (på ryska givetvis) och efter lite frågor i receptionen fick vi reda på att det var releasefest för alla juldekorationer som satts upp.
Så ikväll under pompa och ståt tändes hela byggnaden upp. Det var verkligen à la New York!
Efter spektaklet var klart kom det fram småtjejer och ville bli fotade med mig. What?
Kände mig som en kändis, tänkte att dom tagit fel?
V sa att jag var exotisk för dom, det måste vara längden?
Gulliga var dom i alla fall. Glada!

/Haua


RSS 2.0