En lyxdag

Jag har börjat ett nytt liv. Jag har aldrig tagit ledigt från jobbet om det inte har varit superviktigt. Jag är inte en krävande arbetare, jobbar och står i utan att klaga så mycket.

Trots att jag var hemma sjuk från jobbet förra veckan så tog jag ändå ledigt idag för att göra tjejgrejer.
Jag har tagit sovmorgon....ätit god frukost....varit på massage och ansiktsbehandling. Tjejigt eller vad?
Så jäkla gutt var det.

Sitter just nu i kalmar i ett gryt som tillhör min middlesister. Ok, hon e nyinflyttad här så jag har förståelse.
Har även hunnit med ikea, city gross och en visit på idas nya jobb media markt. Det stället måste vara heaven för pryltokiga, shit vad grejer.
Emme försöker impa på mig här med alla sina tvdosor och sladdar och högtalare. Problemet är att hon knappt vet vad hon håller på med så jag missar en massa idol. Är detta ett tjejhem? Det kan man inte tro med tanke på tekniken som finns här...

Jag har lyckats handla först och tänka sen...igen. Jag är så trött i min rygg, har typ aldrig varit nöjd med sängen så nu är en ny på g.
Vad ska hända med den gamla då? Slänga eller sälja? Chansade och la ut den på blocket och direkt ringde en man med utländskt påbrå och frågade "sista pris". Nejdu gosse, sa jag. Prutata och klart.
Han kom med frugan och hämtade den illa kvickt. Så vad ska man sova i då? Den nya sängen kommer ju imorgon....
Lösningen är en uppblåsbar mdrass från jysk som jag sover ännu sämre i men men...

Massösen sa att min rygg var bättre. Jag har gjort mina övningar. Och detta trots att jag sover på en scoutsäng.

Framöver kommer jag jobba lite natt, ovant men skönt hoppas jag. Bara man kan sova på dagarna.

tack för alla kommentarer! Anna, det skapas nya historier nästan varje natt. Men du skulle höra tinas, de slår mina ;)

Förresten, läs malin wollins blogg (fotbollsfrun) hon är så jäkla rolig, absolut min humor!

/Haua

Gnällig?

Är jag det? Den enda feedbacken jag nånsin fått vad det gäller mitt skrivande, du är ju ganska gnällig.
Men läs inte då.

Så här följer ett väldigt glatt inlägg!

Jag är glad för att det är höst, nu kan jag elda upp alla tusen ljus jag köpt på mig under året.

Jag är glad för att mitt arbetsschema i oktober är helt underbart.

Jag är glad för att jag inom ett halvår med säkerthet kommer åka till syrran och Linda i USA.

Jag är glad för resan till Malmö med middlesister och spänd inför vårt lilla event på torget. Och hello kusiner!

Jag är glad för att jag får lön varje månad och slipper arbetsförnedringen.

Alltså, listan kan göras lång. Jag kan gå in på detaljer....som att jag blir glad när mjölken i kylskåpet inte har gått ut när man som bäst behöver den eller bilen startar varje gång jag vill det.

Ska försöka vara lite happy. Har inte så mycket att klaga på egentligen. Bara sura vardagsbekymmer som alla andra också har så vem är intresserad av det egentligen?

Skönt med helg ju. Var hemma från jobbet igår och det händer sällan....en gång gick jag till jobbet och svimmade efter en halvtimme. Har alltid haft svårt att avgöra när man bör vara hemma. Igår var jag hemma för mitt huvud håller på att gå sönder. Kanske bihålorna?

Är det så att man bearbetar saker i sömnen? I så fall är jag ju ganska störd med tanke på hur aktiv jag är på nätterna. En riktig snackpåse och en fantastisk atlet.
Men allt jag gör gör jag av omtanke. Ska jag rädda världen så gör jag det för ER skull. Fattar såklart att jag är skitjobbig att sova med och att man blir rädd. MEN....jag vet en som är värre. Pappas tjej Tina. En helt anna klass än mig, läskigare ögon, sjukare drömmar och dessutom kommer hon inte ihåg nånting. Det gör jag i alla fall.
We are freaks.

/Haua



Gokväll.

Eller näe, godnatt. Alldeles strax ska jag gå och lägga mig i den osköna sängen som står i det ostädade sovrummet. Soffan känns mer lockande.
Måste köpa en ny säng. Jag vill inte ligga som en korv i ett korvbröd längre. Sängen är för mjuk. Jag har ont i min rygg, jämt. Sen är den ful också och jag vill ha en sänggavel.
Fick en ide om en gammal dörr idag. Till gavel alltså. Jag vet att det är en gammal klassiker, men fan, det kan bli fint.

Kollade på ett hemskt klipp på AF igår och började storgrina. Nån blådåre slår en stackars kängru tills den trillar ihop. Varför i h''lvete gör man sånt??? Varför plågar man djur överhuvudtaget. Spån!! Koka lim på dom! Jag tål inte ens när folk sitter och pratar om att dom plågade grodor när dom var små, bla bla bla, slet vingarna av fjärilar, bla bla bla, dränkte kattungar osv.....prata aldrig om sånt med mig! Nånsin.

Om det är nån som bryr sig så gick ridningen bra igår. Med bra menar jag att jag inte trillade av. Att hästen gör som den vill är en annan femma.
Vi är ju sista lektionen och om man vill kan man beskåda när hästarna släpps ut i hagen över natten. Jäklar, vad pigga alla hästar blir helt plötsligt. Som kor på grönbete, ja ni fattar. Från trött ridskolehäst till crazy wildhorse på två sekunder. Fullt ös rakt ut i mörkret och lite gnägg på det.

Ska aldrig mer överdriva min svampplockning som jag gjorde i helgen. Kom och plocka på mitt ställe, fritt fram. Det är svamp överallt på tork. Har nästan lust att slänga hälften me jag måste hålla ut. Dom måste klara sig förbi förruttnelsestadiet och torka så pass att man kan smula sönder dom med fingrarna....detta googlade jag fram ska jag tillägga för det lät väldigt geek-talk.

Imorgon är jag ladda för ett vad som jag antagit. Jäkligt svårt. En burgare står på spel. Jag får inte slåss, mobba nån eller pika nån whatsoever. Ni vet inte hur min arbetsdag ser ut men det munhuggs en del, en hel jävla del. Jag har men för livet.
MÅSTE fixa det!

Nils i idol, vilket skämt!

/Haua

Taadaaa!



Jag har äntligen hittat ett alldeles eget svampställe där det växer så mycket svamp att du knappt kan sätta ner foten utan att mosa dom. Ok, lite överdrivet kanske men det fanns massor! Jag är helt salig....har säkert plockat 4 kg svamp.
Vem fan ska rensa dom förresten?? Nåväl, det blir väl jag då.
Sån skillnad är det på svampställe och svampställe....dessa godingar är plockade i mina hemtrakter där jag känner till stubbar och sten....
Det fanns så mycket så jag kunde selektera bort de svampar jag tyckte var för små. Hittade EN gul kantarell.
Ge fan i mitt svampställe nu.....

Dagen har spenderat i Nybro där Pernilla bor, min gamla vän från komvuxtiden. Fick träffa lille Theo som är ett väldigt efterlängat  barn, världens goaste unge. Jätteglad var han fast han blev lite trött på slutet. Trots att jag inte träffat Pernilla
på ett antal år så var allt som vanligt.
Men ingen av oss sysslar med det vi hade som "drömyrke" på den gamla goda tiden. Varför genomled man ett tekniskt basår för? Usch för fysik liksom.....

Läste en konstig sak på nätet förresten. I Frankrike kan man sälja sin bostad men köparen får inte flytta in förrens säljaren är död. Väldigt smidigt för pensionärer som inte har råd att bo kvar i sitt hem. Sälj, men bo kvar tills du tuppar av. Detta är ju på gott och ont....man kan ju göra ett klipp eller så blir det en nitlott. En dam sålde sitt hem när hon var 95 år, sen levde hon tills hon var 122 år. då hade köparen redan dött, osis.

Nu måste jag nog rensa svamp =/

/Haua


Ägget!

Lördag, och återigen en vecka med uruselt bloggande från min sida. Whatever. Antingen har jag ett tråkigt liv eller så saknar jag en dator med mellanslag, välj själva.
Visserligen har en ny dator anlänt till hushållet men den är ämnad till att spela på.

Var i kalmar igår och åt middag på steakhouse. Rekommenderas! Massa mycket bättre än en viss restaurang i södra industriområdet som jag råkade äta på en dag i maj. Jag VEET att jag har ältat det men endast för er skull som en varning. Pass upp.
Det var i alla fall riktigt trevligt i storstan igår och jag fick som vanligt köra. Så på vår lilla förfest så drack jag apotekarens cola och på restaurangen blev det vatten. Men man kan ha kul ändå. Kom på att jag blir helt wacko så fort jag är i samma rum som syrran. Jag blir som en demon, en tolvåring, ett freak eller nån blanding av det. Vi "trissar" varandra säger dom vuxna.....har hört det där förut men då var jag liten.
Vi skulle fira pappas flickvän som fyller hela 41 år. Sen var hennes föräldrar med också och dom är riktigt roliga.
Imorgon bär det av till nybro, ska träffa pernilla som jag inte sett på flera år. Ska bli skitskoj! Lärde känna henna på komvux för 100 år sen.....var och fixade en lite present till hennes lille theo. Jag kan ingenting om barnsaker och han i affären kunde nog mindre tror jag.
- Hej, jag ska köpa nåt till en pojk som är typ 8 månader....
- Oj, vad svårt...dom har ju fått så mycket redan när dom är i den åldern.
- Eh?

Så säger man väl inte? Eller så var han bara ärlig. Det blev ett paket i alla fall men jag kan inte skriva vad ifall mamman läser detta inlägg. Sorry.

Veckan som gått....ridning på schemat. Avklarat. Maria har börjat i min grupp nu, skoj. Fast jag skäms att folk jag känner får se att jag inte kan bestämma över en häst. Den gör som den vill med mig oftast. Flashback till tiden då man var 10 år och hade samma problem. Skänkla på! Mana på! Håll igång!
Jag kan inte!

Jag funderar starkt på att anlita en dam till att stryka min tvätt. jag vet en som har det upplägget och är supernöjd med det. Lite overkill men jag kan inte tvätta och sen få plaggen släta och klara för användning som  alla andra i min omgivning. Hälften av folket jag känner äger nog inte ens ett strykjärn. Jag är inne på mitt tredje.
Tvätta är ok men byket man ska ta hand om sen....ångest.

Nu väntar svampskogen (nej, jag har inte gett upp än)


/Haua

Yo, feel the flow....

Varför ska jag ha en blogg egentligen. Är ju helt värdelös på att uppdatera, det blir som en ständig ångest på kvällarna när jag ska sova.....shit, min blogg. Har inte skrivit, borde skriva....måste skriva.....hoppas inte allt för många läser den. Jag vet några som är glada att den finns i alla fall =)

Är precis hemkommen från ringhals på västkusten. Har varit där i några dagar på studiebesök....eller tjänsteresa kan man kalla det. Fan vad flott det låter. Hotell, hyrbil och hela kitet. Inte min stil men mångas vardag.
Kul att se lite annat och träffa en massa goa arbetskamrater som för tillfället jobbar därborta.

Är ju jättebesviken eftersom pulsprojektet på jobbet är skjutet på framtiden. Vad hände med min underbara höst?? Skiftet, ledigheten och en massa annat bara brann inne känns det som. Jag är på allvar riktigt besviken för det känns så tomt trots att jag inte ens är arbetslös. Lider med alla som hoppat av skola, sagt upp sig från jobb osv bara för att satsa på detta. Sen blir det inte ens av.....SUCK.
Men en liten sväng fick jag ändå gå ner till 3:an...vet inte hur mitt schema ser ut än men lite annat än dagtid blir det väl.

Hoppas att allt ordnar sig för bysse....har fått en del ledsna samtal nu i några dagar. Man är ganska hjälplös här hemma...snart drar jag fan dit!

Hepp, hepp...ikväll är det fest och imorrn blir det sova av.

/Haua

Ont, det gör ont....

Sitter och känner efter och vill nog påstå att lårkakan jag har inte känns så rolig. Var av nån anledning med i elajos korplag i måndags (det var kris med folk och jag funkar som utfyllnad)
Skitrolig match som vi vann men ack och ve när en man twice my size sprang rakt in i mitt lår så jag flög omkull som en vante.
Aj.
Hade sjukt ont i benet sen och det släpper inte. Snacka om att offra sig.

Sen hade jag ju ridningen igår där mina spagettiben får jobba en del.....rida lätt gott folk är ganska påfrestande. Fick en snäll kuse som hette Cilla och jag var helt omringad av små tjejer som vill hjälpa till med det ena och det andra.
Av nån anledning dras små barn till mig och vill prata om allt mellan himmel och jord. Mest saker som hur lång jag är eller hur gammal jag är eller vart jag bor osv.....sött.
Vi red över bommar i alla fall och det var helt ok men jag tycker lite synd om hästarna. Det känns som att dom är så uttråkade =/

En småkomisk sak som hände i somras när matilda och jag var och badade i utsläppet en kväll var att ett gäng småpojkar började kasta stenar på oss. Alltså inte på oss utan sådär diskret brevid bara för att få kontakt. Sen simmade en modig kille fram till oss och frågade vad vi gjorde....eh, vi badar typ?
Haha, sen kom alla frågor som tex vart vi bodde och dom frågar mig om jag har egen lägenhet. Jadu, inte bor jag hemma hos päronen i alla fall.....herregud. Jag ville bara hålla för näsan och försvinna i dom starka strömmarna.
Jag frågade matilda sen om dom raggade eller va fasen det skulle föreställa.....

Ska vara lite ledig några dar nu....ska bli hur skönt som helst. Vet dock inte vad jag ska hitta på än men det är skönt att bara vara...

/Haua

RSS 2.0