Nae!


Så här såg det ut på hobbymattan idag när jag vakande.
Finn ett fel.
Nån har snott mina gummistövlar! Mina titboots. Dom fina med en massa bröst på. Så himla tråkigt. Skorna till vänster tillhör tjuven. Ett par fotriktiga vandrarkängor a la australien. Dom är INTE mina. Alltså promenerade nån ut ur huset med stövlarna på och lämnade kvar sina egna. Fräscht.
Jag ska låta det vara så här nu för att se om nån skamsen person lämnar tillbaka dom. Ringde på hos grannen för att kolla om han hade skojat med mig....nej, det hade han inte.
Inte för att vara dömma nån men han kompisar är ju starkt misstänkta. Inte för att alla är 20 år, dricker massa sprit och är kriminella utan för att de är här i huset nästan varje helg och förfestar/efterfestar.

Ge hit mina stövlar!!

Förresten upptäckte jag i samma veva att mina golfskor är borta också...dom saknade jag tydligen inte lika mycket.

Det börjar sina på hobbymattan. Kanske dags att avskaffa den?

/Haua

Fråga inte.

-Are you red down there?
-Vad heter målvakten i Kalmar FF?
-Nånting om musik.


Jag tänker inte svara.

/Haua


farbror blå och jag nr två.

Jag är trött. Jag har jobbat 13 timmar, haft omänskligt lite rast och svettats mer än hela göteborgsvarvet tillsammans.

När jag åker hem längtar jag efter räkmackor och gos med katterna och en dålig serie på tv:n.

Vid Abbes svänger jag av. Där sitter en skylt att trafik är förbjuden på gatan efter kl 22. Detta VET jag. Jag behöver inte glasögonen. Jag har varit med och fått böter en gång innan på gatan och då bodde jag granne med krogen.
I 1 sekund tänker jag "tänk om dom står här"
Det gör dom.
Jag kan inte se om det är en taxibil som ska hämta fyllon eller om det är en polisbil. Bilen är parkerad brevid kråkan och väntar där som en gädda i vassen.
När jag är nära ser jag att det är en aggresiv polisbil. Tyckte nästan lyktorna på bilen blängde på mig.
Jag kör upp i backen (min vanliga smitarbacke där jag försökte smita en gång innan) och sen svänger jag direkt höger för jag ska ju till min PARKERING.
Polisbilen är efter men jag är bara cool.
Låtsas som ingenting.
Lalalalallalallaaa, jag ska äta räkmacka.

Polisen får ta första steget till kontakt tänker jag. Det gör han. 50 meter från min parkering åker blåljusen på och en lång TUUUUUUUUUUT ljuder i kvarteret.

Nu blir det inget Ullared och inget Bulgarien hinner jag nog tänka. Övertiden jag har jobbat är numera ideell.

FUCK.

Jag öppnar dörren och polisen ställer sig fem meter från bilen och ber om körkortet.
-Vassego.
-Kan du blåsa så länge du hör ett pip.
-Visst. PIIIIIIP.

Ge mig böter så jag kan åka hem och tjuta. Úndrar om det blir 3000 eller 5000?

-Vart bor du?
-Jag bor där, säger jag och pekar på mitt hus.

-Aha, då får du ju faktiskt köra på den där gatan. Polisen ler.

(får jag? sist fick jag ju böter)

-Alltså, du kör inte illa men du körde precis som om du försökte smita.

-Neeeej, jag skulle ju bara parkera.

-Smitare kör oftas direkt höger när dom försöker komma undan men nu vet jag ju att det inte var så. Trevlig kväll.

Sen tog smitaren på sig bältet, körde 50 meter, parkerade bilen och började asgarva. Förmodligen av lättnad och inte för att jag tycker att jag är bästa på att smita.

Jag gjorde det igen kan man säga.

/Haua

 


Innan jag glömmer.

Tack för alla kommentarer! Jag läser, ler och blir glad. Är ju inte så bra på att svara men respons är aldrig fel. Ingen kommentar går mig förbi. Så ni vet. Fans!

Min sjuksäng i england.

/Haua

Hur man vet att man lever.

Helgen har passerat, det kan ju ingen missat.

I veckan som gått har jag haft migrän, inte en gång, inte två gånger utan tre gånger.
Börjar dagen med lite huvudvärk som ökar. Kommer hem, tar tablett, sover och poff så är allt bra. Sen började det om igen.

Fredagen, självaste valborgsmässoafton var likadan. Kvällen spenderades (utan huvudvärk) hos Jessica och det bjöds in till sexparty.

KÖPLÄGE.


Fniss och stoj och allmänt skitkul. För er som inte vet vad sexparty innebär- nej, vi låg inte i en säng allihopa utan kollade in det senaste vad det gäller sexleksaker. Try it. Men se till att få dit en riktigt bra och kunnig försäljerska. Det blir roligast så!
Senare bjöds det på dans på lascala och jag var allmänt snurrig i kupan. Men enligt Annica hade jag kul och det var huvudsaken. Min inbyggda "gåhemklocka" ringde vid kvart över midnatt i vanlig ordning och jag knatade hem för att sova.

Det gick inte. Hela världen snurrade. Inte fort utan skitfort. Till slut blev jag varnsinnig och bestämde mig för en favoutit i repris- duschen!
Inte ens i närheten av rekordet men 1,5 timme blev det i alla fall. Mina fina öronhängen från england höll inte för vätan tyvärr. Jag visste vad jag gjorde så ingen orsak till panik. Jag låg inte ens över golvbrunnen.

Sen sov jag. I sängen.

På lördagen åkte kära syster in till sjukhuset med ont i magen och allmänna besvär. Bakfull och ynklig låg jag på soffan till kl 17 och funderade över hur jobbigt och upp och ner livet kan vara ibland. I detta nu är syster ok, allt gick bra.

Lördag kväll skulle spenderas i nykterhetes tecken a´la AA. Då ska Hanna hyra film för första gången sen Jan gav henne dvd-spelaren. På seveneleven hittade jag en rulle som inte verkade så tokig. Av nån anledning ville jag ha en snyftfilm för att få ur mig allt elände.

-Har du bluerayspelare hemma?
-Blue vadå för nåt?
-Alltså bluerayspelare som spelar bluerayfilmer? Annars kan du inte hyra denna.

Skit. Valde en annan film, köpte popcorn för jag har jag faktiskt en micro i min maskinpark numera.
Väl hemma var jag ororlig för att inte hitta kanalen på tv:n där filmen ska visas. Det gick per automatik. jamen jippie, vilket flyt man kan ha.
Jag hade lite svårare att hitta svensk text till filmen. Efter 10 minuter kom jag på att jag satt och läste engelsk text...för döva.
Typ, nu mullrar det i bakgrunden
Nu gråter nån.
Ett tåg åker förbiiiii.

Ja, det HÖR jag väl.

Jag fixade inte den svenska texten själv och sen somnade jag efter halva filmen. Den måste ju varit skitbra.

Kl 03.15 söndag morgon ringer min mobil. Jag är helt säker på att Emme är på väg till hemmelen eller nåt så jag rusar och svarar.
Det är min ljuvlig hyresvärd som sitter full på norra Öland.

-Hej...eh...Alexander sitter fast i hissen. Med tre kompisar. Kan du kolla upp det?

Oh my god.

På med mysbyxor, tofflor och tubsockor...det jag hittade i panikens andetag. Ut i trapphuset, ner till bottenvåningen och där sitter dom. En halv meter upp. Fulla och glada.
-Hanna, visa pattarna i rutan så åker vi upp sen hahahahahahahahahahaha!
-Ja, haha pojkar. Kul.

Hur fan lagar man en hiss? Ska jag veva upp fanskapet? Lösningen blev 112. Det får kosta hyresvärden kosing men det fanns ingen annan lösning.
Det dröjer 5 minuter sen kommer räddningen. Inte en brandman. Snarare 10. I hjälmar, sotiga jackor och med trötta ögon gör dom entre i mitt trapphus. Kl är 4 på morgonen och hissfolket är fullare än nånsin tack vare jeltzinflaskan dom har hittat.
30 sekunder senare skäms jag mer än nånsin över denna uppståndelse men hissfolket är fria och kan forsätta sin tänkta efterfest som jag blev inbjuden till.

Nej tack. Jag festar aldrig i tubsockor. Synd.

Söndag förmiddag ringer det på dörren. Kanske är det Veronica, kanske är det hisslagaren? Jag har ju inget titthål och det är sabla ångest.
Nej, det är Jehovas. Halleluja moment.
De trevliga damerna med dålig andedräkt börjar läsa ur bibeln för mig och snackar en massa om meningen med livet. Jag försöker skrämma iväg dom med allt elände jag kan komma på för att dom ska tycka att jag är ett hopplöst fall. De blir snarare triggade. Jag får en bok! Vad lär bibeln, heter den och hade jag haft kakelugn hade jag eldat upp den för längesen.
Hjärntvättade idioter. Låt mig va ifred. Kan hissen ha gått sönder mer lägligt? Grannen öppnade bakfull i karlsongerna. Undrar vad dom tänkte då?

Sist men inte minst. Min kära bilpoolskamrat bryter foten på en fotbollsmatch. När man känner att nu räcker det med tröttsamma saker så kommer det alltid mera.....

Vilken helg! Har aldrig längtat till måndag morgon så mycket.

Jag sprang ett varv emellan allt elände. Ett varv på slingan och fort gick det tyckte jag. ÄNDÅ ligger jag pyrt till vad det gäller tid. Jag måste ÖKA. Vadet, the battle närmar sig.

Så, nu har jag beklagat mig. Över lag är jag väldigt nöjd med tillvaron. Bara ibland jag känner att det blir tjockt med käftsmällar.

/Haua

 

 


Händelserikt dygn.

Jodå, det händer grejer. Hinner inte skriva om allt nu....ska nämligen ut och SPRINGA.
Jodå, i mina nya fula skor.
Jodå, jag har redan ångest.
Jodå, jag ska försöka se det fina i livet som jehovas sa till mig nyss när dom ringde på dörren. SUCK. Titthål va det!

/Haua

RSS 2.0